Det finnes verre parasitter enn veggdyr

espen_pay_v03

For omlag to år siden begynte det å klø som bare faen, hjemme hos en etter en i kollektivet. Vi fryktet alle det verste og vi klarte omsider til vår store skrekk å konstatere at vi hadde fått veggdyr. Riktignok for første gang etter 15 år uten sånne type plager, så da har vi vært ganske heldige med tanke på alle turnerende band og festivalmøkkete  haikere vi har gitt tak over hodet i løpet av det tidsrommet.

Den som først fikk påvist veggdyra, ble rammet av panikk og bestilte et såkalt skadedyrfirma til å gasse hele kåken sin med nervegift. Det kosta tjue høvdinger og det gjorde ikke susen. Seinere lærte vi av andre fristeder nedover på kontinentet at det finnes en varig og økologisk metode, noe som noen smarte bønder har kjent til lenge i sin kamp for å holde insekter unna avlingen. Nemlig bruk av kiselgur (diatomaceous earth), noe vi har mengder av her i Norge.

Behandlingen er ikke verre enn å midlertidig brekke av fotlistene i en leilighet, for så å forsiktig pensle kiselguren ut langs  med veggkledningen og deretter remontere fotlistene. Så lenge kiselguren aldri blir fuktig, så har man altså en varig og giftfri beskyttelse mot veggdyr, evt. også maur og edderkopper.

Det verste med veggdyr er faktisk ikke å bli bitt i seg sjøl, men den historiske skammen feilaktig forbundet med fattigdom og urenslige boforhold, samt PTSD kan tære på noen og enhver.

Vi kan av kollektivets egen erfaring garantere at dette funker!

Og heldigvis fikk vi herda psyken med disse småkrypa før Espen Pay krøp fram fra steinen sin.

EnglishGermanNorwegianSpanish