PRESSEMELDING 02.02.2017 (English version coming soon!)

Hei igjen.

Det er mange som har lurt på hva som har skjedd med Vestbredden, den mer og mer omtalte bygården vår i Hausmannsgate 40 siden eiendomsspekulantene i Urbanium AS tok over eiendommene i Hauskvartalet.

Vi har ikke uttalt oss fordi utviklingen og situasjonen har forandret seg hyppig og drastisk.

Tre dager etter markeringen den 05.12.2016, som endte opp ved kontorene til Urbanium og til slutt advokatfirmaet Bing Hondeland; fikk vi en uformell invitasjon fra Urbanium.

Som flere sikkert har lest i borgerlige mediekanaler; har vi nå gått inn i forhandlinger med Espen Pay om et potensielt kjøp av bygården vår.

Har Vestbredden solgt ut til spekulative markedskrefter?

Overgår verdien Vestbredden utgjør kulturelt og sosialt for Oslo våre grunnprinsipper om å ikke gå i dialog med kapitalister?

Er Vestbredden overhode interessert i å eie land?

Hva slags ansvar har Urbanium ovenfor Oslo Kommune og beboerne i Vestbredden?

Har hyklerne i Oslo Kommune fraskrevet seg alt boligpolitisk ansvar?

Dette er bare noen av spørsmålene Vestbredden som kollektiv står ovenfor i 2017 og tiden som kommer. Vi har ikke gitt opp vår posisjon som boligpolitisk alternativ og kampen for et autonomt, selvorganisert kultur og bokollektiv fortsetter stadig. Vi har gått med på ikke å protestere offentlig mot Urbanium så lenge forhandlingene pågår men vi oppfordrer støttespillere til å fortsette å annsvarliggjøre politikerne i Oslo.

Om en dialog med Urbanium kan være i Vestbredden’s favør vil bare tiden vise…

Vi vil snart igangsette det kulturelle og utadvendte arbeidet i Hausmannsgate 40 og inntil videre fortsette den vanlige driften av Barrikaden og 40 RPM.

Samme hva de sier – Vestbredden blir!

EnglishGermanNorwegianSpanish