Nekter å flytte fra Vestbredden – Dagsavisen

Nekter å flytte fra Vestbredden

De nekter å la seg flytte på og i dag aksjonerte de mot kommunens planer om å selge Hausmannsgate 40.

Mot slutten av november fikk Arbeids- og bosamvirket Vestbredden Vell Vell SA et brev fra Urbanium AS gjennom advokatfirmaet Bing Hodneland hvor de krever at beboerne flytter ut av eiendommen innen 14 dager fordi Urbanium som ny eier ikke er enig i bruken av boligen.

Det vil si at de må ut i dag.

Les også: Slik blir Vega Scene i Hausmania-kvartalet

Demonstrerte

I ettermiddag marsjerte et hundretall personer fra rådhuset til Haakon VII gate, der de ropte ropte slagord mot lokalene til utbygger Urbanium. «Espen Pay, come out and play» het det taktfast fra demonstrantene. Pay er daglig leder i Urbanium. Politiet var til stede med hester og flasker med tåregass, men sa til Dagsavisen at dette kun var for sikkerhets skyld, ettersom de hadde så få mannskaper.

På et tidspunkt gikk demonstrantene inn Fritjof Nansen plass 4 og opp til advokatfirmaet Bing Hodneland for å overlevere et brev. Politiet fulgte etter, og det hele roet seg greit. Klokken 16 var demonstrasjonen over.

«Vestbredden Vell Vell anser ikke uenigheten om bruken som et gyldig argument for fraflytting ettersom eiendommen (ifølge salgsprospektet) ble solgt med beboere og bruken var uttalt ansett som tålt», skriver Arbeids- og bosamvirket Vestbredden Vell Vell SA i en pressemelding.

I ettermiddag holdt de en markering utenfor Rådhuset, for å kjempe fram en mer demokratisk forvaltning.

Huset ble okkupert av «Boligaksjonen 2000» i 1999 – Men Vestbredden Vell Vell som organisasjon ble først registrert i Brønnøysund i 2005.

Nå bor det 12–15 mennesker og innimellom noen katter på Vestbredden. Vann- og avløpssystem har blitt rehabilitert og det elektriske anlegget er nylig oppgradert

Byøkologisk

«Siden Hausmanns gate 40 allerede er et byøkologisk bokollektiv, vil det å rive huset være i strid med kontrakten, og Urbanium kan umulig utføre disse planene i god tro. Vi ser ingen annen utvei enn å tvinge fram en direkte kommunikasjon med politikerne med alle midler tilgjengelige», skriver beboerne i en pressemelding.

Link til Original Artikkel

EnglishGermanNorwegianSpanish