Fra Haymarket til en kapitalisme uten råd til konkurranse

Haymarket-MassacreI år er det 130 år siden Haymarket-massakren i Chicago, noe som la grunnlaget for arbeidernes 1. internasjonale kongress og bl.a. kravet om 8 timers arbeidsdag. Samme året ble huset i Hausmannsgate 40, hvor Vestbredden bolig- og arbeidssamvirke idag holder til, oppført. Siden den gang har marginaliserte gruppers kamp for rettigheter både på arbeidsplassen, i stemmelokalet og i bydelene funnet sted, som et resultat av organisering og gjennomføringskraft. Nå er nevnte kollektiv truet av en politisk elitistisk tankegang om at byen  kun skal være en monokulturell, strømlinjeformet finanskonstruksjon for de rike.

Vi krever at salget av Hausmannskvartalet stoppes og skrinlegges! Vi krever  leiekontrakter for beboerne for nedlagt arbeid! Vi krever at bystyret etterlever sine egne vedtak før de selger ut menneskelig innsatsvilje og kreativitet til finansakrobater som Espen A. Pay og Løvenskjold-familien!

Kom på demonstrasjon om du ønsker å kjempe for en hovedstad hvor det er rom til flere tanker i hodet samtidig! Rådhusplassen/Rådhusgata ved OSLO RÅDHUS LØRDAG 7. MAI KL: 14:00

vestbredden.net hauskvartalet.org facebook.com/hauskvartalet

1flyer_1_mai

EnglishGermanNorwegianSpanish